Bleka tänderna hemma - 5 tips hur du gör det själv

Vitt leende och vackra vita tänder ser vi varje dag och det är ett enkelt sätt att känna sig fräsch. Det finns idag säkra metoder för att själv bleka tänderna hemma och det är både enkelt och mycket billigare än hos tandläkaren. Att bleka tänderna själv är enkelt och här kommer 5 tips för att få ett strålande resultat vid hemmablekning:

bleka tänderna hemma

1. Första gången du ska bleka tänderna själv?

Om det är första gången du ska bleka tänderna hemma själv rekommenderar vi att du väljer blekning med gel och skenor. Blekning med gel och skenor är det mest intensiva sättet att bleka på. Gelen hålls skyddad av tandskenorna och du får en stor mängd gel i din flaska.

2. Att tänka på när du ska bleka tänderna hemma

När man bleker tänderna är emaljen extra känslig för missfärgande mat och dryck så för bästa resultat bör man undvika sådant som missfärgar. Exempel på missfärgande mat och dryck är kaffe, te, rödvin, cola, rödbetor och blåbär. Snus och cigaretter är också missfärgande, så dra ner på det så gott det går när du ska bleka tänderna.

3. Orolig för ett onaturligt resultat?

Inte alla vill ha vita tänder över en natt utan föredrar en gradvis skillnad för att det ska se naturligt ut. Med hemmablekning bleker man så att resultatet kommer gradvis. Man kan påskynda processen genom att intensivbleka och då bleker man flera timmar i rad och byter bara ut gelen en gång i timmen. Eller så bleker man över lite längre tid två gånger trettio minuter per dag tills man når önskat resultat.

4. Endast lättare missfärgningar?

För den som endast har lättare missfärgningar eller som har blekt tänderna tidigare är tandblekningspennan ett bra val. Tandblekningspennan kan man ta med sig överallt och är enkel att pensla på när man vill. 

5. Om du har ojämnt missfärgade tänder

Om du bara har lite ojämt missfärgade tänder är det bra att bleka tänderna med gel och skenor. Missfärgningarna kommer att jämnas ut efter hand du bleker. 

Om du däremot har endast en tand som är extra mörk kan det vara bra att kombinera gel och skenor med tandblekningspennan och måla på extra med den på den mörkare tanden. Här hittar du både kitet med gel och skenor samt tandblekningspennan till ett bra pris.

  • Kliniskt testad
  • Peroxidfri
  • pH-neutral
  • 100% emaljsäker
  • Vegansk
  • Ej testad på djur