Frågor & svar om tandblekning

Allmänt

Om tandblekning

Dentaworks tandblekning

Allmänt

Hur lång är leveranstiden?

Normal leveranstid är 1-2 arbetsdagar.

Levererar ni till vilket land som helst i världen?

Nej, i kassan anges vilka länder som finns tillgängliga.

Tillkommer det några andra kostnader?

Nej, det tillkommer inga andra kostnader.

Om tandblekning

Vad gör att tänderna blir fläckiga och missfärgade?

Det finns många orsaker. De vanligaste orsakerna är konsumtion av mat, kaffe, te, vin, läsk och rökning. Våra tänder blir naturligt mer och mer missfärgade allteftersom tiden går och vi lever våra liv. Även så kallat naturligt gula tänder kan blekas.

Hur fungerar tandblekning och hur får man vita tänder?

Dentaworks tandblekningsgel innehåller ett speciellt patenterat komplex som bryts ner inne i munnen och frisätter syre i icke-radikal form. Syret reagerar med de organiska fläckarna och missfärgningarna på tänderna och oxiderar dom, vilket gör tänderna vitare och vitare utan att skada tänderna. Artificiella tänder och fyllningar påverkas inte av tandblekningen.

Hur går tandblekningen till?

För att bleka tänderna behövs två tandskenor (en för den övre tandraden och en för den undre) som passar dina tänder exakt. Vidare behövs tandblekningsgel som utför själva blekningen. Tandskenorna värms i varmt vatten och placeras över tänderna för att göra ett precist avtryck av dina tänder. En liten mängd tandblekningsgel placeras i varje tandavtryck i tandskenan. Varje tandskena ska vara i munnen i 20 minuter varje gång, två gånger per dag. Du kommer att se resultat snabbt, och uppnår optimalt resultat efter 10-30 timmars total blekning.

Är tandblekningsresultatet permanent?

En avslutad behandling varar normalt i flera år och dina tänder kommer alltid att vara vitare än innan tandblekningen. Naturligtvis kommer mat, dryck (speciellt kaffe, te, cola och rött vin) och rökning gradvis göra tänderna mörkare med tiden. För att hålla dina tänder vita kan man göra periodiska blekningar en gång per 6-12 månader.

Hur lång tid tar tandblekningen?

Det tar mellan 5 och 30 timmar att uppnå optimalt vita tänder. Detta beror på hur fläckiga och missfärgade dina tänder är från början. Redan efter din första tandblekning kommer du att se resultat, och tänderna blir vitare och vitare för varje blekning. Vi rekommenderar att du bleker 20 minuter per gång. Om du vill kan du bleka tänderna snabbare på bara några dagar om du har bråttom. Likaså kan du bleka dom över en period om flera månader om du så vill. Det viktiga för optimalt resultat är det totala antalet behandlingstimmar.

Kan man bleka tänderna om man är gravid eller ammar?

Vi rekommenderar det inte, så vänta tills efter. Det finns inga kända orsaker till varför man inte skulle kunna bleka tänderna när man ammar eller är gravid.

Finns det några biverkningar eller sidoeffekter av tandblekning?

Dentaworks tandblekningsgel är speciellt formulerad för att undvika ilningar i tänderna, och innehåller inte de ämnen som annars orsakar ilningar, såsom väteperoxid eller karbamidperoxid. Det finns inga kända sidoeffekter eller biverkningar.

Kan tandblekning skada tandköttet?

Nej. Faktum är att tandblekningsgelen förbättrar och rengör tandköttet genom sina antiseptiska egenskaper.

Jag har redan tandskenor, kan jag köpa enbart tandblekningsgelén?

Ja, vi säljer tandblekningsgelén separat. Klicka här för att komma till produktsidan för tandblekningsgel.

Hur ska jag förvara tandblekningsgelén och hur länge håller den sig?

Det bästa sättet att förvara tandblekningsgelén är i kylskåpet. Tandblekningsgelén håller minst ett år, bäst före datum finns tryckt på behållaren.

Vad är en tandnyanskarta?

Tandnyanskartan låter dig enkelt se och mäta resultatet av din tandblekning. En professionell tandnyanskarta är inkluderad i alla Dentaworks system för tandblekning och kan även köpas separat. Se till att få med en tandnyanskarta när du köper tandblekning.

Påverkas tandsmycken av tandblekningen?

Nej, det går bra att bleka med tandsmycken, de kommer inte blekas eller påverkas.

Kan jag bleka konstgjorda tänder? (tex plast eller porslin)

Konstgjorda tänder, kronor, fyllningar eller andra tandarbeten kommer inte påverkas alls. Tandblekning skadar inte konstgjorda tänder eller tandarbeten (tex lagningar). Det går bra att bleka ändå och resulatet kommer bli bättre än om man inte hade blekt eftersom blekningen tar bort organiska missfärgningar på de konstgjorda tänderna. Däremot kan den konstgjorda tanden inte bli ljusare än dess orginalnyans.

Kan jag bleka trots att jag har en ståltråd på baksidan av tänderna?

Ja, tandblekningen varken skadar eller påverkar ståltråden.

Dentaworks tandblekning

Vad är skillnaden mellan Dentaworks Soft tandskenor och andra tandskenor?

Skillnaden ligger i den speciella kristallklara plasten som används i Dentaworks Soft tandskenor. Se till att ditt tandblekningskit innehåller helt transparanta tandskenor så du kan se tänderna och gelén under blekningsprocessen. Den speciella plasten gör Dentaworks tandskenor mjukare och skönare att ha i munnen. En annan unik fördel är att våra tandskenor kan omformas hur många gånger som helst om det skulle behövas. De är också enklare att forma efter tänderna än andra tandskenor.

Varför är Dentaworks tandblekningsgelé bättre än andra?

Dentaworks använder en unikt ren tandblekningsformula. Den är 100% fri från väteperoxid, karbamidperoxid, TEA (TriEtanolAmin) och animaliska restprodukter som är vanliga i tandblekningsgelé från andra märken. Studier har visat att TEA (eller trietanolamin) är ett hormonstörande ämne som kan framkalla cancer och finns tyvärr med i ingredienslistan för många tandblekningsgeléer på marknaden. Dentaworks tandblekningsgel innehåller inga av dessa ämnen utan är speciellt framtagen för att ge dig vita tänder så fort som möjligt.

Varför är Dentaworks tandblekning billigare än andra märken?

Anledningen till att Dentaworks tandblekning är billigare än många andra märken beror på att vi har egen tillverkning, och att vi tillverkar i mycket stora volymer samt att vi har effektiv logistikhantering. Detta gör att vi kan pressa priserna och erbjuda våra kunder bättre och mer effektiva produkter för att få vita tänder.